Miskoτίνη με κοτόπουλο και μπρόκολο

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. Miskoτίνη Νο10 MISKO

1 μικρό μπρόκολο (τις φλορέτες)

2 στήθη κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

½ κ.γ. μπούκοβο

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, την αλατίζουμε καλά και τη βάζουμε να βράσει.

Ρίχνουμε στο βραστό νερό το μπρόκολο και το αφήνουμε να ζεματιστεί για 5-6 λεπτά. Έπειτα το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρουμε σε μπολ.

Αλατοπιπερώνουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου και ζεσταίνουμε σε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα.

Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά, για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις μεριές.

Προσθέτουμε το μπρόκολο, ανακατεύουμε και σοτάρουμε.

Προσθέτουμε το μπούκοβο και το χυμό λεμονιού, αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Miskoτίνη Νο10 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, μαζί με το νερό, ανακατεύοντας απαλά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το ξύσμα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο κεφαλοτύρι.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.