Χοιρινά σουβλάκια με horseradish sauce

Χοιρινά σουβλάκια με horseradish sauce

Δεν είναι ένα απλό πιάτο με σουβλάκια. Η μαρινάδα μουστάρδας, το γιαούρτι και ο χυμός πορτοκαλιού δίνουν μια λεπτή και δροσερή γεύση που δύσκολα θα μπορέσετε να αντισταθείτε!

Υλικά για 4

1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
3 κ.σ. μουστάρδας Maille Dijon Originale
½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. horseradish sauce (σάλτσα χρένου)
2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
½ κ.σ. πάπρικα γλυκιά

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ

500 γρ. φιλέτο χοιρινό, κομμένο σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε φέτες
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε χοντρές φέτες
Ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια
Αλάτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ομοιογενές μείγμα.

Προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε, έτσι ώστε να καλυφθεί από τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και μαρινάρουμε το κρέας στο ψυγείο για 1-6 ώρες.

Ετοιμάζουμε τα σουβλάκια περνώντας εναλλάξ στα καλαμάκια το κρέας, την πιπεριά και το κρεμμύδι.

Προθερμαίνουμε την ψησταριά ή τον φούρνο, στη ρύθμιση του γκριλ, ή εναλλακτικά ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό σχαροτήγανο στην εστία της κουζίνας. Ψήνουμε τα σουβλάκια για 10΄-15΄, γυρίζοντάς τα 1-2 φορές.

Tip: Προαιρετικά, αλατίζουμε πολύ ελαφρά τα σουβλάκια, λίγα λεπτά πριν τα ψήσουμε.


Πηγή



Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media