Καλτσούνια λαμπριάτικα

Υλικά


400 γρ. ανθότυρο
50 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ
2 αυγά
300 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα Κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ
40 γρ. (8 κουτ. σούπας) ρακί
15 γρ. (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το ανθότυρο και την άχνη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν.

Ζυμώνετε τη φαρίνα με τη ρακί, το ελαιόλαδο και με λίγο νερό μέχρι να γίνουν ένα σφιχτό ζυμάρι.

Ανοίγετε το ζυμάρι σε ένα λεπτό φύλλο και κόβετε στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου 10-12 εκατοστών. Συνολικά πρέπει να κόψετε 12 κομμάτια.

Μοιράζετε το μίγμα του ανθότυρου στα μισά κομμάτια ζύμης, τα αλείφετε γύρω – γύρω με λίγο αυγό και τα σκεπάζετε με τα υπόλοιπα κομμάτια, πιέζοντας τα στα άκρα για να κολλήσουν.

Τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο και τα σερβίρετε πασπαλίζοντας τα με μέλι και κανέλα.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.