Πίτα με κολοκυθάκια

Πίτα με κολοκυθάκια

Συνταγή για χορταστική, νόστιμη και θρεπτική πίτα με κολοκυθάκια.

Υλικά

0.5 κούπ. ελαιόλαδο
1 φύλλο ζύμη κουρού
1 κιλ. κολοκυθάκια τριμμένα
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
0.5 ματσάκι άνηθο
200 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ light
200 γρ. τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας (ρεγκάτο, κεφαλοτύρι, γραβιέρα)
3 αυγά χτυπημένα
0.5 κούπ. φρυγανιά τριμμένη
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Στραγγίζουμε καλά τα τριμμένα κολοκυθάκια με τα χέρια μας.

Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τη ζύμη, έτσι ώστε να καλύπτονται τα τοιχώματα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια της ζύμης. Χτυπάμε το ένα ασπράδι από τα αυγά και αλείφουμε το φύλλο ( έτσι το θωρακίζουμε, για να μην πανιάσει).

Σ’ ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τα κολοκύθια. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους.

Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Προσθέτουμε τον άνηθο , την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τη φρυγανιά και αλατοπιπερώνουμε.

Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη και προσθέτουμε τα τυριά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Πηγή

Σχετικά άρθρα