Υλικά
1 κριθαρένιο παξιμάδι “το Μάννα” για κάθε μερίδα
1 1/2 κιλό βλήτα
3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
3 μεγάλες ώριμες τομάτες (τριμμένες στον τρίφτη)
2 πατάτες
2 κολοκύθια
1 καρότο
1 κ.γ. πελτέ τομάτας
1/2 ματσάκι άνηθο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε πολύ καλά τα χόρτα. Τα αφήνουμε τα στεγνώσουν.
Βάζουμε στη κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες και τον πελτέ. Τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση.
Κόβουμε όλα τα λαχανικά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες. Μετά από 3 λεπτά, ρίχνουμε το καρότο και ακολούθως τα κολοκύθια.
Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 5 λεπτά και προσθέτουμε τα βλήτα. Μόλις πάρουν μια βράση, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για περίπου 15 λεπτά.
Λίγο πριν το τέλος, χοντροκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε μέσα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Βρέχουμε το παξιμάδι στιγμιαία και από τις δυο πλευρές. Το αφήνουμε σε μια πετσέτα να στεγνώσει για περίπου 1-2 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο, το παξιμάδι μαλακώνει και αναδεικνύονται τα αρώματα του κριθαριού. Έτσι, αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό για τα τσιγαριαστά μας χόρτα.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο μαζί με το κριθαρένιο παξιμάδι ή όποιο άλλο παξιμάδι “το Μάννα” Τσατσαρωνάκη ταιριάζει καλύτερα με τα χόρτα μας.
Πηγή
Μοιράσου το στα social media