Κλασική Καρμπονάρα με αυγό

Κλασική Καρμπονάρα με αυγό

Συνταγή για γευστική κλασσική μακαρονάδα καρμπονάρα με αυγό και πανσέτα.

Υλικά

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO
100 γρ. καπνιστή πανσέτα σε κυβάκια
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
4 αυγά
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Όσο βράζουν τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε την πανσέτα απ’ όλες τις μεριές για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Παράλληλα χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την μισή ποσότητα παρμεζάνας με σύρμα, μέχρι ν’ αφρατέψουν ελαφρώς.

Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, δεν πετάμε το νερό στο οποίο έβρασαν, αλλά τα μεταφέρουμε κατευθείαν στο τηγάνι με την πανσέτα, ανακατεύοντας απαλά.

Ρίχνουμε ½ μεγάλη κουταλιά (για σούπες) από το καυτό νερό των ζυμαρικών στο μπολ με τα αυγά και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω στα ζυμαρικά, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά και με γρήγορες κινήσεις όλα τα υλικά για να γίνουν τα αυγά σαν κρέμα και να μην σβολιάσουν. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό των ζυμαρικών (1-2 κ.σ. τη φορά) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, για να γίνουν πιο κρεμώδη.

Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Πηγή

Σχετικά άρθρα