Τραγανά φιλετίνια κοτόπουλο

Μάθε πως θα φτιάξεις τραγανά φιλετίνια κοτόπουλο, που λιγουρεύονται μικροί και μεγάλοι, σε χρόνο ρεκόρ.

Υλικά

500 γραμ. κοτόπουλο φιλέτο χωρίς πέτσα, κομμένο σε φέτες
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο λιωμένο
3 κουταλιές του γλυκού πολτοποιημένο σκόρδο
1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1/4 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά ή τριμμένο ψωμί
2/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα


Εκτέλεση

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Χρησιμοποίησε τρία μικρά μπολ. Στο ένα θα βάλεις το αλεύρι, το πιπέρι και το αλάτι. Στο άλλο θα βάλεις βούτυρο ή το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Στο τρίτο θα βάλεις τον βασιλικό, την παρμεζάνα, την πάπρικα και την τριμμένη φρυγανιά ( ή ψωμί).

Τοποθέτησε τα κομμένα φιλετάκια του κοτόπουλου πρώτα στο μπολ με το αλεύρι, έπειτα στο μπολ με το λάδι και τέλος στο μπολ με την τριμμένη φρυγανιά.

Τοποθέτησε τα φιλετάκια σε ένα αντικολλητικό χαρτί και βάλ’τα στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.

Μόλις πάρουν χρώμα από την μια πλευρά, γύρισε τα και ψήσε για ακόμα 5 με 8 λεπτά.


Πηγή

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *