ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Πασχαλινή συνταγή για αρωματικά κουλουράκια με πορτοκάλι και τζίντζερ.

Υλικά

300 γρ. βούτυρο
500 γρ. ζάχαρη
150 γρ. Γάλα πλήρες Βέρο Κρητικό (Κατσικίσιο ή Αγελαδινό)
60 γρ. Χυμό Πορτοκάλι Creta fresh
6 αυγά
30 γρ. αμμωνία
1 βανίλια
2 γρ. μαστίχα
10 γρ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
4 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι ΒΙΟΧΥΜ
1 kg Αλεύρι Μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ
1 αυγό
50 γρ. ζάχαρη


Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο.

Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα και στη συνέχεια το χυμό πορτοκάλι και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Πλάθουμε τα κουλουράκια, τα αλείφουμε με το αυγό και την ζάχαρη και ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στους 170°C για 25-30 λεπτά.

Chef: Ιωάννης Κουφός


Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.