Συνταγή για αρνίσια συκωταριά.
Υλικά
1 συκωταριά αρνίσια
Νερό
1 κ.σ. Νοστιμιά MAGGI
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από 1-2 λεμόνια
2 φρέσκα κλαδάκια δεντρολίβανο ψιλοκομμένα
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Το σημαντικό στο να κάνετε μια καλή τηγανιά με συκωταριά είναι η προετοιμασία της πρώτης ύλης. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό να βάλετε τη συκωταριά σε κρύο νερό για 2 ώρες και να την ξεπλύνετε καλά μετά.
Βάλτε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα που να χωράει και την συκωταριά καθώς και άφθονο αλάτι.
Βάλτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και όταν βράσει το νερό ρίξτε μέσα τη συκωταριά και ζεματίστε την για 5-7 λεπτά.
Αφαιρέστε, στραγγίξτε και αφήστε να κρυώσει.
Αφαιρέστε τα νεύρα από τα συκωτάκια και τα πνευμόνια.
Κόψτε τη συκωταριά σε μικρές μπουκιές 1 εκ. περίπου.
Ετοιμάστε τη μαρινάδα. Πάρτε ένα μπολ και βάλτε το χυμό από 2 μέτρια λεμόνια,1 κουταλιά της σούπας Νοστιμιά MAGGI, πάπρικα και τα φύλλα από δύο κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο.
Ανακατέψτε καλά. Στο μείγμα αυτό βάλτε τα κομμάτια της συκωταριάς και αφού ανακατέψτε καλά, αφήστε μισή ώρα να μαριναριστεί λίγο.
Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά μέχρι να κάψει καλά.
Βάλτε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά τη συκωταριά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα για 4-5 λεπτά.
Σβήστε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ κλείστε το καπάκι του τηγανιού και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο δυνατό.
Αφήστε για 10 λεπτά να σιγοψηθεί και διορθώστε με αλάτι και πιπέρι. Εκτός φωτιάς προσθέστε στο τέλος το βούτυρο και το μέλι και ανακατέψτε καλά.
Η συκωταριά είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Πηγή
Μοιράσου το στα social media