Ραβανί αλλιώς με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ραβανί αλλιώς με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ένα ρεβανί λιγάκι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Υλικά για ταψί 24εκ.

Για τα κροκάν Πτι Μπερ

1/2 πακέτο Πτι Μπερ Παπαδοπούλου (καλά σπασμένα)

1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

1 ½ κουτ. σούπας κορν φλάουρ

1 ασπράδι αυγού

Για το Ραβανί

6 αυγά

150 γραμ. ζάχαρη

1/2 πακέτο Πτι Μπερ Παπαδοπούλου σε πούδρα

1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

Τριμμένα Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

Για το σιρόπι

400 ml νερό

600 γραμ. ζάχαρη

100 γραμ. γλυκόζη

2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

1 βανίλια

Για τη sauce σοκολάτας

800 γραμ. λευκή σοκολάτα

330 ml κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση

Πασπαλίζουμε τα σπασμένα Πτι Μπερ με την άχνη και το κορν φλάουρ. Τρίβουμε με το ασπράδι αυγού, απλώνουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε για 7’ στους 170⁰C.

Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους και χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια με τα 100 γραμ. ζάχαρης. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τους κρόκους και τα 50 γραμ. ζάχαρης. Ανακατεύουμε τα δυο μίγματα με ένα σύρμα.

Ενσωματώνουμε τα κροκάν. Έχουμε τρίψει σε πούδρα το μισό πακέτο Πτι Μπερ και ανακατεύουμε με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Πασπαλίζουμε στο μίγμα των αυγών, ανακατεύοντας παράλληλα ελαφρά. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο τετράγωνο ταψί 24 εκ. και ψήνουμε για 20’ στους 170⁰C.

Βγάζουμε από το φούρνο τρυπάμε σε αρκετά σημεία με ένα μαχαιράκι και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι. Μόλις κρυώσει, περιχύνουμε με τη σάλτσα της λευκής σοκολάτας και αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει. Κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια κι αφαιρούμε από το ταψί με σπάτουλα.

Αδειάζουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και φέρνουμε σε βρασμό. Βράζουμε για 5’ κι έπειτα αφήνουμε να κρυώσει. Μπορούμε να προετοιμάσουμε το σιρόπι από την προηγούμενη ημέρα.

Λιώνουμε τα υλικά για τη sauce σοκολάτας σε μπεν μαρί κι ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Εάν είστε λάτρης των πιο bitter γεύσεων, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη λευκή σοκολάτα, με μαύρη.


Πηγή

Σχετικά άρθρα