Συνταγές μαγειρικής, προτάσεις, μικρά μυστικά της κουζίνας.
Κέικ κολοκύθας με κρέμα τυριού
Συνταγή για κέικ με κολοκύθα και κρέμα τυριού, ιδανικό για το Halloween και όχι μόνο.
Υλικά
1 Βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
350 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
400 γραμμάρια κίτρινη κολοκύθα (τριμμένη και στυμμένη)
Φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
Φρέσκος χυμός πορτοκαλιού (2/3 ποτηριού)
400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
Κάρδαμο σε σκόνη (προαιρετικά)
1 πρέζα αλάτι
80 γραμμάρια ξανθές σταφίδες
100 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
125 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
Λίγη αλεσμένη κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C βαθμούς.
Αλείφουμε με λίγο Βιτάμ τη φόρμα και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και το αλάτι. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το Βιτάμ και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.