Γλυκές κολοκυθόπιτες

Συνταγή για γλυκιές κολοκυθόπιτες.

Υλικά για 4-6 μερίδες

Για το σιρόπι

  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. νερό
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 στικ κανέλα
  • 1 κ.σ. μέλι

Για τη γέμιση

  • 800 γρ. κολοκύθα, τριμμένη και στυμμένη
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. καρυδόψιχα
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη σύνθεση

  • 6 φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα


Εκτέλεση

Για το σιρόπι

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση, το στύβουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε και τις κούπες στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε την κανέλα, το μέλι και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις πάρει μια βράση και λιώσει η ζάχαρη, αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη γέμιση

  • Ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τα σπόρια και τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Στύβουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε συνολικά 800 γρ. κολοκύθα.
  • Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα, την καρυδόψιχα ψιλοκομμένη, τις σταφίδες, το γαρίφαλο, το τζίντζερ, την κανέλα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Για την σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας μας.
  • Ραντίζουμε με βούτυρο και απλώνουμε 2 κ.σ. από τη γέμιση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς του φύλλου. Τυλίγουμε σε ρολό και στη συνέχεια σε σαλιγκάρι.
  • Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε για 60 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και βάζουμε κατευθείαν το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε 1 ώρα να απορροφηθεί.
  • Σερβίρουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.


Πηγή

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *