Μπακλαβάς φλογέρες με σοκολάτα

Ο κλασσικός μπακλαβάς αλλάζει σχήμα και συναντιέται με την σοκολάτα. Συνταγή μπακλαβά σε σχήμα φλογέρες και με γέμιση σοκολάτα!


Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 2 φάκελοι Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα λευκά ανάλατα ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλλα σε σκόνη
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) φρυγανιά
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια


 Υλικά για το σιρόπι 

  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 2 φέτες πορτοκάλι                                                               
  • 100 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) μέλι


Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζετε για 15 λεπτά.

Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. 

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τους ξηρούς καρπούς, την Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ, τη φρυγανιά και τα μπαχαρικά.

Ανοίγετε τα φύλλα.

Παίρνετε ένα ένα φύλλο, το βουτυρώνετε, το κόβετε στη μέση, απλώνετε μια ποσότητα από το μίγμα και διπλώνετε σαν μπουρεκάκια, τις δυο πλευρές πρώτα και μετά κυλινδρικά.

Αφού ετοιμάσετε όλα τα φύλλα τα τοποθετείτε σε ένα ταψί βουτυρωμένο και τα ραντίζετε με λίγο  βούτυρο.

Ψήνετε στους 160ºC για 25 λεπτά.

Βγάζετε το ταψί και ρίχνετε το κρύο σιρόπι. 


Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.