Μανιτάρια λαδολέμονο στο φούρνο

Φτιάξτε συνοδευτικό – πρώτο πιάτο από ψητά μανιτάρια πλευρώτους λαδολέμονο.


Υλικά για 6 μερίδες

  • 1 1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)
  • μισό ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • ρίγανη
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε τα μανιτάρια, τα σκουπίζετε προσεκτικά να μην μείνουν υπολείμματα νερού και τα κόβετε.

Τα βάζετε σε μια καλά λαδωμένη σχάρα ή σε ένα ταψί.

Βάζετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το χυμό από λεμόνι, το σκόρδο το αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε.

Με ένα πινέλο αλείφετε τα μανιτάρια με το μισό μείγμα λαδολέμονου και τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για 20-25 λεπτά περίπου.

Όταν είναι έτοιμα τα βγάζετε από τον φούρνο, τα πασπαλίζετε με το μαϊντανό, τα περιχύνετε με το υπόλοιπο μείγμα λαδολέμονου και τα σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστά.


Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.