Μανιτάρια λαδολέμονο στο φούρνο

Φτιάξτε συνοδευτικό – πρώτο πιάτο από ψητά μανιτάρια πλευρώτους λαδολέμονο.


Υλικά για 6 μερίδες

  • 1 1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)
  • μισό ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • ρίγανη
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε τα μανιτάρια, τα σκουπίζετε προσεκτικά να μην μείνουν υπολείμματα νερού και τα κόβετε.

Τα βάζετε σε μια καλά λαδωμένη σχάρα ή σε ένα ταψί.

Βάζετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το χυμό από λεμόνι, το σκόρδο το αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε.

Με ένα πινέλο αλείφετε τα μανιτάρια με το μισό μείγμα λαδολέμονου και τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για 20-25 λεπτά περίπου.

Όταν είναι έτοιμα τα βγάζετε από τον φούρνο, τα πασπαλίζετε με το μαϊντανό, τα περιχύνετε με το υπόλοιπο μείγμα λαδολέμονου και τα σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστά.


Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *