Τηγανητές ελιές γεμιστές

Τηγανιτές ελιές γεμιστές

Φτιάξτε τηγανητές ελιές γεμιστές, νόστιμες μπουκίτσες συνοδευτικός μεζές για ούζο ή τσίπουρο.


Υλικά για 6 μερίδες

  • 1 μεγάλο βάζο πράσινες ελιές γεμιστές με κόκκινη πιπεριά
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 ποτήρι μπύρα
  • μισό ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βγάζετε τις ελιές από το βάζο, τις ξεπλένετε με μπόλικο νερό και τις αφήνετε να στραγγίσουν.

Βάζετε σε ένα βαθύ μπολ την μπύρα, τον άνηθο, το αλατοπίπερο
και ρίχνετε σιγά-σιγά το αλεύρι.

Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.

Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα.

Βυθίζετε τις ελιές μια μια στο χυλό και τις τηγανίζετε ώσπου να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Τις τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί για
να στραγγίσουν και τις σερβίρετε ζεστές.

Εάν θέλετε, τις συνοδεύετε με λίγο ακόμη ψιλοκομμένο άνηθο.


Σχετικά άρθρα