Χοιρινές Μπριζόλες με Μανιτάρια, Μήλα, Μπέικον και Κρέμα Γάλακτος ΦΑΓΕ

Συνταγή για μπριζόλες με μανιτάρια, μήλα μπέικον και κρέμα γάλακτος.


Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • 50 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1/3 κ.γ. πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 μήλα σε φέτες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. κόλιανδρος τριμμένος
  • ½ κ.γ. μπαχάρι
  • 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο σε κόκκους
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 φλ. νερό
  • 330 ml μπύρα
  • 300 ml ζωμός κότας
  • 150 ml Κρέμα Γάλακτος ΦΑΓΕ 


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

 Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Αφαιρούμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το μπέικον, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μανιτάρια, τα μήλα, τη ζάχαρη, το θυμάρι, τον κόλιανδρο, το μπαχάρι, τους κόκκους πιπεριού και τη μουστάρδα.

 Ρίχνουμε το νερό, προσθέτουμε την μπύρα και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το ζωμό κότας και την Κρέμα Γάλακτος ΦΑΓΕ, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 Σε ένα πυρίμαχο βάζουμε το μείγμα με τα κρεμμύδια και τα μήλα και τις μπριζόλες. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.


Πηγή

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *