Υγιεινό ρόφημα με πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά και ασβέστιο. Ιδανικό τόσο για χορτοφάγους όσο και για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη.
Υλικά:
1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα τα οποία έχουμε μουλιάσει για τουλάχιστον 2 ώρες (αν τα αφήσετε να μουλιάσουν και ολόκληρο βράδυ ακόμα καλύτερα)
4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό (ιδανικά φιλτραρισμένο)
Εκτέλεση:
Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα αμύγδαλα που έχουν μουλιάσει . Τα ξεφλουδίζουμε ώστε να έχουμε μόνο το λευκό τους τμήμα.
Τα βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το νερό και τα χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό ώσπου να λιώσουν εντελώς τα αμύγδαλα.
Στραγγίζουμε το μίγμα που έχει προκύψει με ένα τούλι ή σε μεγάλο σουρωτήρι και κρατάμε το υγρό που προκύπτει.
Το φυλάμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για 3-4 μέρες στο ψυγείο.
Tip: Για να δώσετε μια πιο γλυκιά νότα στο γάλα αμυγδάλου που θα φτιάξετε μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες ή χουρμάδες που επίσης θα έχετε μουλιάσει ή μια κουταλιά μέλι την ώρα που θα τα χτυπήσετε στον επεξεργαστή.