Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

Συνταγή για κεφτέδες ντομάτας. Παραδοσιακό μεζεδάκι από την Σαντορίνη.


Υλικά:

  • 7 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κ.γ. ξερό
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις ντομάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα κρεμμύδια ,το δυόσμο, το αλεύρι ,τις ντομάτες, τη φέτα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε ,το μίγμα μας μέχρι να γίνει αφράτο και ομοιογενές. 

Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου ώστε να σφίξει.

Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.


Παίρνουμε με ένα κουτάλι μίγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι .

Το αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι ντοματοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές .

Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε.

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *