Εύκολη συνταγή για μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη μαρμελάδα, από το καλοκαιρινό σύκο. Φτιάξτε την τέλος καλοκαιριού.
Υλικά
- 1 κιλό σύκα καθαρισμένα και πολτοποιημένα ή κομμένα στα 4 αν θέλουμε να βρίσκουμε κομματάκια στη μαρμελάδα
- 150-300 γρ. ζάχαρη (αν είναι πολύ μελωμένα τα σύκα μας δεν χρειάζεται πολύ ζάχαρη)
- 3 κ.γ χυμό λεμονιού
- 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα για άρωμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τον πολτό από τα σύκα και την ζάχαρη στη κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε.
Η θερμοκρασία της εστίας μας πρέπει να είναι μέτρια.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει και αφαιρούμε τον αφρό.
Προς το τέλος προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και την αρμπαρόριζα.
Μόλις δέσει η μαρμελάδα μας, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει.
Τοποθετούμε τη μαρμελάδα σε βαζάκια.
Μοιράσου το στα social media