Δροσερή και σπιτική συνταγή λεμονάδας.
Υλικά:
- 1 φλ.τσ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 φλ.τσ. ζάχαρη
- 100 ml. νερό
- λίγα φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
- λίγες φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Συνταγές μαγειρικής, προτάσεις, μικρά μυστικά της κουζίνας.
Υλικά:
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να έχουμε ένα απλό σιρόπι.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε τον χυμό των λεμονιών (αφού τον έχουμε σουρώσει) μέσα στην κατσαρόλα με το σιρόπι και ανακατεύουμε.
Σε μία κανάτα του λίτρου βάζουμε τις φέτες του λεμονιού και τα φύλλα δυόσμου.
Προσθέτουμε λίγα παγάκια.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα λεμονιού από την κατσαρόλα και συμπληρώνουμε με κρύο νερό.