Σάλτσα πέστο με φιστίκι Αιγίνης

Συνταγή για σάλτσα πέστο με φιστίκια Αιγίνης.

Υλικά:

  • 2 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1 μεγάλη σκ. σκόρδο (ή 2 μικρές)
  • ¼ φλ.τσ. αποφλοιωμένα φιστίκια Αιγίνης
  • ½ φλ.τσ. τριμμένη παρμεζάνα (ή μισή μισή πεκορίνο)
  • ½ φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το σκόρδο και τα φιστίκια σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε.

Προσθέτουμε το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι για να ανακατευτούν καλύτερα.

Προσθέτουμε την παρμεζάνα.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο όλο μαζί ή σταδιακά αν έχει υποδοχή το μπλέντερ μας.


Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε πάνω τους τη σάλτσα πέστο.

Ανακατεύουμε καλά να απλωθεί ομοιόμορφα στα μακαρόνια και σερβίρουμε.

Για τη συνταγή ευχαριστούμε την κυρία Κατερίνα Μούρτζη!

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΣΑΛΤΣΕΣ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *