Κεφαλλονίτικες Μάντολες

Οι μάντολες είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της Κεφαλονιάς που γενικότερα το βρίσκουμε σε όλα τα Επτάνησα. Το όνομα της το έχει πάρει από την ιταλική λέξη “μάντορλα” που σημαίνει αμύγδαλο.

Το χρώμα τους παραδοσιακά το έπαιρναν από ένα φύκι που οι ντόπιοι χρησιμοποιούσαν ως χρωστική.


Υλικά:

  • 90 ml. νερό ( 6 κ.σ.)
  • 250 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • εσάνς πικραμύγδαλο ( 2 σταγόνες αρκούν)

Εκτέλεση:

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει το μίγμα.

Τέλος αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολας που το έχουμε αλείψει με λάδι.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το μίγμα μας με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και αφήνουμε να κρυώσει.

Οι μάντολες είναι έτοιμες!

Σχετικά άρθρα