Οι μάντολες είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της Κεφαλονιάς που γενικότερα το βρίσκουμε σε όλα τα Επτάνησα. Το όνομα της το έχει πάρει από την ιταλική λέξη “μάντορλα” που σημαίνει αμύγδαλο.
Το χρώμα τους παραδοσιακά το έπαιρναν από ένα φύκι που οι ντόπιοι χρησιμοποιούσαν ως χρωστική.
Υλικά:
- 90 ml. νερό ( 6 κ.σ.)
- 250 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- εσάνς πικραμύγδαλο ( 2 σταγόνες αρκούν)