Σερραϊκή Μπουγάτσα

Συνταγή για παραδοσιακή Σερραϊκή μπουγάτσα. Τραγανή απέξω και με κρεμώδης γέμιση στο εσωτερικό.


Υλικά

  • 1 κιλό γάλα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 2 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.σ. βούτυρο και επιπλέον για το ταψί
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη.

Μόλις φουσκώσει το γάλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι με τη βανίλια και το κορν φλάουερ διαλυμένο σε 1/4 φλ.τσ. νερό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να χυλώσει.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.


Τοποθετούμε τα μισά φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί προσθέτουμε την κρέμα σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

Χαράζουμε την επιφάνεια με ένα μαχαίρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Σερβίρουμε τα κομμάτια με άχνη ζάχαρη και κανέλα.


 Σερραϊκή Μπουγάτσα
close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *