Συνταγή για καπαροσαλάτα από το νησί της Σύρου, από το 8ο φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”
Υλικά:
- 1 φλ.τσ. κάπαρη
- 1 Κρεμμύδι μέτριο
- 1 Σκελίδα σκόρδο
- 1 Πιπεριά πράσινη ( μικρή )
- 2 φλ. Ψωμί
- 1 ποτήρι λάδι
- Λίγο ξύδι
Συνταγές μαγειρικής, προτάσεις, μικρά μυστικά της κουζίνας.
Υλικά:
Εκτέλεση:
Βάζουμε την κάπαρη σε νερό για περίπου μια ώρα να ξαρμυρίσει.
Μουσκεύομε και στραγγίζομαι το ψωμί.
Ρίχνουμε σε μούλτι την κάπαρη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και τα πολτοποιούμε .
Στην συνέχεια ρίχνουμε το ψωμί το λάδι και το ξύδι στο μίγμα μας , και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές .