Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Συνταγή για τα πασίγνωστα κουλούρια Θεσσαλονίκης. Το ιδανικό σνακ για κάθε ώρα, αφράτο, σουσαμένιο, υγιεινό και γευστικό.


Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ.τσ. χλιαρό νερό για να διαλύσουμε τη μαγιά και επιπλέον 1 φλ.τσ. χλιαρό νερό που θα προσθέσουμε αργότερα
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 15 γρ. αλάτι ( 1 κ.σ.)
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μπόλικο σουσάμι για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπόλ τη μαγιά και τη διαλύουμε με το 1/2 φλ.τσ. χλιαρό νερό.

Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου ώστε να δράσει η μαγιά.

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Ανοίγουμε μια γούβα στο κέντρο και προσθέτουμε τη μαγιά που έχουμε διαλύσει στο νερό, το λάδι και το υπόλοιπο νερό.

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.

Συνεχίζουμε το ζύμωμα για περίπου 20 λεπτά ακόμη.