Μυζηθρόπιτες από την Ίο

Συνταγή για παραδοσιακές μυζηθρόπιτες από το νησί της Ίου. (Από το 8ο φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”, 2014)


Υλικά

Γέμιση:

  • 1/2 κιλό μυζήθρα  Ίου η ανάλατη
  • 2 αυγά
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 1/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει
  • 1βανίλια
  • λίγη μαστίχα κοπανισμένη

Για το φύλλο:

  • 1/2 κιλό αλεύρι απλό
  • 2/3 κούπας χλιαρό νερό
  • 1κ σ ξύδι
  • 2κ σ λάδι
  • 1/2κ γ αλάτι

Εκτέλεση:

Αλέθουμε τη μυζήθρα στο μύλο του πουρέ και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι ώσπου να πετύχουμε ένα λείο μίγμα.

Ανακατεύουμε  και όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε να πετύχουμε μια λεία ζύμη.

Ανοίγουμε φύλλο λεπτό και κόβουμε με κουπάτ στρογγυλά φυλλαράκια.

Τοποθετούμε τα φυλλαράκια μέσα στα φορμάκια και βάζουμε γέμιση ένα δάκτυλο κάτω από το χείλος.

Ψήνουμε στους 170-180 για 20-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Δες εδώ όλες τις γεύσεις από Ελλάδα. 

Πηγή φωτογραφίας: agro.in.gr  ( Δημοτικό τυροκομείο Ίου )

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *