Συνταγή για αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό κουταλιού από κολοκύθα.
Υλικά:
- 2 κιλά κολοκύθα που την έχουμε καθαρίσει και την έχουμε κόψει σε μέτρια κομμάτια
- 1,5 κιλό ζάχαρη
- 2 φλ.τσ. νερό
- 1 βανίλια
- 2 κλωνάρια αρμπαρόριζα ( προαιρετικά )
- τον χυμό από 3 λεμόνια
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας σε μια λεκάνη που έχουμε γεμίσει με νερό.
Προσθέτουμε το χυμό από τα δυόμιση λεμόνια και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 2 ώρες.
Στραγγίζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό.
Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5-10 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 24 ώρες.
Έπειτα από 24 ώρες βγάζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας από την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα αρωματικά και βράζουμε μόνο του το σιρόπι για περίπου 10 λεπτά ώστε να δέσει.
Προσθέτουμε στο σιρόπι την κολοκύθα και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 10-15 λεπτά ώστε να μαλακώσει η κολοκύθα και να πήξει καλύτερα το σιρόπι.
Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
Αποθηκεύουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Μοιράσου το στα social media