Μαρμελάδα δαμάσκηνο από την Κέα

Μαρμελάδα δαμάσκηνο από την Κέα

Παραδοσιακή συνταγή από το νησί της Κέας (Τζια), για μαρμελάδα δαμάσκηνο. Από το 8ο φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”.


Υλικά

  • 1 κιλό δαμάσκηνα καθαρισμένα από τα κουκούτσια και ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1/2 λεμόνι, το χυμό του

Εκτέλεση

Βάζουμε τα κομμάτια δαμάσκηνου σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαζόμαστε ελαφρά.

Βάζουμε τον πολτό από τα δαμάσκηνα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και να αποκτήσει σκούρο βυσσινί χρώμα.

Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό του λεμονιού.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα.

Αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια.


Marmelada Damaskino Ver

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media