Υλικά:
Χρησιμοποιούμε τα κυδώνια που βράσαμε για να φτιάξουμε τον Μπελτέ κυδωνιού
Διαφορετικά θα χρειαστούμε 1200 γρ. κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε φετούλες
Ζάχαρη
Λάδι για το ταψί
Λίγο κονιάκ ή άλλο λικέρ της αρεσκείας μας
Λίγη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Αφού βράσουμε καλά τις φετούλες απο το κυδώνι μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε τις φετούλες κυδωνιού που βράσαμε στον επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαζόμαστε μέχρι να γίνουν πουρές.
Μετράμε την ποσότητα του πουρέ. Για κάθε ένα φλιτζάνι πουρέ θα χρησιμοποιήσουμε μισό φλιτζάνι ζάχαρη.
Βάζουμε τον πουρέ και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να μη μας κολλήσει το μίγμα.
Όταν το μίγμα αρχίσει να ξεκολλάει απο τα τοιχώματα τις κατσαρόλας τότε το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Μεταφέρουμε το γλυκό σε ένα φαρδύ ταψί, που το έχουμε αλείψει με το λάδι, και το στρώνουμε καλά.
Ραντίζουμε με το κονιάκ και τη ζάχαρη και το αφήνουμε λίγη ώρα να σταθεί.
Έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.