Υλικά:
1 μικρό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
4 λίτρα νερό
1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη κυδωνάτη
1 ντομάτα καθαρισμένη και κομμένη στα 4
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο στα 4
3 κλωνάρια σέλινο κομμένα σε μικρά κομμάτια
αλάτι
πιπέρι
1-2 κλωνάρια δενδρολίβανο και ότι μυρωδικά σας αρέσουν
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Φροντίζουμε να ξαφρίζουμε το ζωμό.
Μόλις πάρει βράση και αφού έχουμε ξαφρίσει καλά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Αφήνουμε το ζωμό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά, αφαιρούμε τα περιττά λίπη και αφήνουμε το ζωμό να κρυώσει.
Αφού κρυώσει ο ζωμός, αφαιρούμε το κοτόπουλο και στραγγίζουμε το ζωμό.
Μοιράζουμε το ζωμό σε μερίδες, σε μπολάκια ή σε παγοκυψέλες και τον βάζουμε στην κατάψυξη αν δεν θέλουμε να τον χρησιμοποιήσουμε εκείνη την ώρα.