Υλικά:
1 κιλό νεαρές πατάτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο, (κρατάμε τα φυλλαράκια και τα ψιλοκόβουμε)
3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, (κρατάμε τα φυλλαράκια και τα ψιλοκόβουμε)
χοντρό αλάτι κατά προτίμηση
φρεσκοκομμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση ή στα 4 ανάλογα το μέγεθός τους.
Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε το λάδι με το τριμμένο σκόρδο. Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Μεταφέρουμε τις πατάτες με τα υγρά τους,σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Φροντίζουμε να γυρίσουμε πλευρά στις πατάτες 1-2 φορές ώστε να ξεροψηθούν απ όλες τις πλευρές.
Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και το ψιλοκομμένο θυμάρι όσο ακόμη οι πατάτες, είναι καυτές.