ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ

Η αυθεντική συνταγή είναι με κόκορα, εδώ εμείς θα την φτιάξουμε με μοσχαράκι!

 


 

Υλικά:

600 γρ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες

4 κ.σ. λάδι

2 κ.σ. βούτυρο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/4 φλ.τσ. ξηρό κρασί

200 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα

1 ξυλάκι κανέλας

2 γαρύφαλλα

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.σ. ζάχαρη

1 συσκευασία χοντρά μακαρόνια

τριμμένο κίτρινο τυρί

 


 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το μοσχαράκι ώστε να το τσιγαρίσουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε ώστε να εξατμιστεί.


Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα μακαρόνια) και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου μιάμιση ώρα. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε μια άλλη κατσαρόλα σύμφωνα με της οδηγίες της συσκευασίας.

Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τα μακαρόνια, από πάνω το κοκκινιστό μοσχαράκι και πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί.

 

 

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *