Η αυθεντική συνταγή είναι με κόκορα, εδώ εμείς θα την φτιάξουμε με μοσχαράκι!
Υλικά:
600 γρ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
4 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. βούτυρο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/4 φλ.τσ. ξηρό κρασί
200 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
1 ξυλάκι κανέλας
2 γαρύφαλλα
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. ζάχαρη
1 συσκευασία χοντρά μακαρόνια
τριμμένο κίτρινο τυρί
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το μοσχαράκι ώστε να το τσιγαρίσουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε ώστε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα μακαρόνια) και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου μιάμιση ώρα. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε μια άλλη κατσαρόλα σύμφωνα με της οδηγίες της συσκευασίας.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τα μακαρόνια, από πάνω το κοκκινιστό μοσχαράκι και πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί.