Υλικά:
4 καλαμάρια μέτρια
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
8 κ.σ. ρύζι καρολίνα
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσ. λάδι
αλάτι
πιπέρι
2-3 κόκκους πιπέρι
λίγο κρασί λευκό
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και ψιλοκόβουμε τα πλωκαμάκια τους για να τα βάλουμε στη γέμιση.
Βάζουμε το μισό λάδι σε ένα φαρδύ τηγάνι, να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με λίγο κρασί και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει το ρύζι και προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό, αλάτι, πιπέρι, τα μπαχάρια και το μαϊντανό. Αφήνουμε το μίγμα να πιεί τα υγρά του.
Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση και τα τσιγαρίζουμε στο υπόλοιπο λάδι, απ όλες τις πλευρές. Σβήνουμε και πάλι με λίγο κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 40-50 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.