Υλικά: (για 4-6 μερίδες)
Για την ζύμη του κιμά
750 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
1 αυγό
3 αυγά βρασμένα για γέμισμα
Συνοδευτικά
6 πατάτες μετρίου μεγέθους κομμένες κυδωνάτες
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
λίγο λάδι
Προετοιμασία:
Βάζουμε τα 3 αυγά να βράσουν και εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την ζύμη του κιμά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης του κιμά μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη. Όταν είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε δυο ίσα μέρη.
Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε το ένα μέρος του κιμά απλώνοντας το, σε μέγεθος φραντζόλας.
Ξεφλουδίζουμε τα 3 βραστά αυγά, τα τοποθετούμε πάνω στην ζύμη ολόκληρα, το ένα μετά το άλλο και τοποθετούμε τον υπόλοιπο κιμά από πάνω κλείνοντας καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, τις λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την ρίγανη, την μουστάρδα, τον πελτέ ντομάτας, τις χοντροκομμένες ντομάτες και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Στην συνέχεια τις ρίχνουμε στο ταψί με το ρολό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μιάμιση ώρα περίπου.