Πίτα με κρέας και μανιτάρια
Συνταγή για πίτα με κρέας και μανιτάρια.
Υλικά για 6 μερίδες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό κρέας μοσχάρι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 καρότα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 σέλινο, φύλλα και κοτσάνι, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. κρασί κόκκινο, ξηρό
- 3 φλ. ζωμό βοδινού
- 1 κ.γ. ντοματοπελτέ
- ½ κ.γ. θυμάρι
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 300 γρ. μανιτάρια, κομμένα στη μέση
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 αβγό, κρόκος, για άλειμμα
- 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το κρέας να σοταριστεί από όλες τις πλευρές και να θωρακιστεί.
Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα μπολ, το περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 3-4 περίπου λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό βοδινού και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί το αλεύρι.
Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, το θυμάρι, τη ρίγανη, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, τα μανιτάρια, τα φύλλα δάφνης και τέλος προσθέτουμε το κρέας, που αφήσαμε στην άκρη και μαγειρεύουμε για 1 ½ περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας.Αν χρειαστεί, προσθέτουμε στο ενδιάμεσο λίγο ακόμη ζεστό νερό.
Αφήστε μια απάντηση