ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

Υλικά:

1/2 λάχανο μέτριο, ψιλοκομμένο

1 μεγάλο αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια

2-3 κ.σ. σταφίδες ή cranberries

2-3 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης  χοντροκομμένο

2-3 κ.σ. τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας

Για τη βινεγκρέτ:

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

1/2 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.γ. μέλι

1/2 φλ.τσ. λάδι

1/2 κ.γ. αλάτι

λίγο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Για τη βινεγκρέτ:


Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός απο το λάδι, σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Βάζουμε το λάχανο σε ένα μεγάλο μπόλ και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα απο τη βινεγκρέτ. Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τις σταφίδες, το φιστίκι και το τυρί και ανακατεύουμε καλά. Τέλος περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρουμε.

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΣΑΛΑΤΕΣ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *