Συνταγή για το αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό του χειμώνα. Γλυκό του κουταλιού κάστανο.
Υλικά:
- 800 γρ. κάστανα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1/2 λίτρο νερό
- 2 βανιλίνες ή το λοβό από μια φρέσκια βανίλια
- φλούδα από ένα λεμόνι
Συνταγές μαγειρικής, προτάσεις, μικρά μυστικά της κουζίνας.
Υλικά:
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα κάστανα σε μια κατσαρόλα.
Τα σκεπάζουμε με νερό και προσθέτουμε 1 κ.σ. αλάτι.
Βράζουμε για μισή περίπου ώρα.
Αφαιρούμε τα κάστανα από την κατσαρόλα και τα ξεφλουδίζουμε από την εξωτερική και την εσωτερική τους φλούδα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό και προσθέτουμε την ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει σε σιρόπι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό.
Τα σβήνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Την άλλη μέρα επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία βρασίματος για 1 λεπτό πάλι, ρίχνοντας και τη βανίλια προς το τέλος.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει πριν το αποθηκεύσουμε σε βαζάκια.