Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Συνταγή για γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι.


Υλικά:

  • 5 πορτοκάλια μεγάλα
  • 750 γρ. ζάχαρη
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1μιση κούπα νερό

Εκτέλεση:

Φροντίζουμε τα πορτοκάλια που θα προμηθευτούμε να είναι ακέρωτα.

Ξύνουμε τη φλούδα των πορτοκαλιών με τον τρίφτη ώστε να φύγει μια λεπτή στρώση.

Βάζουμε τα πορτοκάλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού και τα στραγγίζουμε.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή 3-4 φορές ακόμη ώστε να ξεπικρίσουν τα πορτοκάλια.

Στραγγίζουμε τα πορτοκάλια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Κόβουμε τα πορτοκάλια στα 4 και αφήνουμε στην άκρη.

Αν χρειαστεί αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Στο μεταξύ βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα κομμάτια των πορτοκαλιών και τα βράζουμε για 5-6 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για τουλάχιστον 8 ώρες.

Βάζουμε την κατσαρόλα πάλι σε μέτρια φωτιά και βράζουμε το γλυκό μας σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.


Λίγο πριν αποσύρουμε το γλυκό από τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού ώστε να μην ζαχαρώσει.

Αποσύρουμε το γλυκό από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Αποθηκεύουμε το γλυκό σε βαζάκια.

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *