Υλικά:
1/2 κιλό καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο σέλινο
2 μικρά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 μικρές πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
500 ml. ζωμό λαχανικών
1/3 φλ.τσ. λάδι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό.
Προσθέτουμε το σέλινο και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 25-30 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε τα υλικά στο μπλέντερ ή με το ραβδομπλέντερ.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και βάζουμε την κατσαρόλα και πάλι στη φωτιά για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι.