ΡΑΚΟΜΕΛΟ

Υλικά:

500 ml. ρακή, τσίπουρο ή τσικουδιά

2 κ.σ. μέλι

1 ξυλάκι κανέλας

2 καρφάκια γαρύφαλλο

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το μέλι.

Αφού πάρει βράση το μίγμα συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά το βρασμό και έπειτα αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά.

Σερβίρεται ζεστό.

Φυλάσσεται σε δροσερό μέρος και ζεσταίνουμε στο μπρίκι όση ποσότητα θέλουμε να καταναλώσουμε.

Σχετικά άρθρα