ΣΠΙΤΙΚΟ ΕΛΙΟΨΩΜΟ

Υλικά:

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1μιση ποτήρι νερό χλιαρό

1/2 κ.γ. ζάχαρη

1 φακελάκι μαγιά

3 κ.σ. λάδι

1/2 κ.γ. αλάτι

200 γρ. ελιές της αρεσκείας σας χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες ή μικρά κομμάτια

 

Εκτέλεση:

Διαλύουμε τη μαγιά με λίγο από το χλιαρό νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσει η δράση της μαγιάς.

Βάζουμε το υπόλοιπο χλιαρό νερό σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι. Είναι λογικό να κολλάει λίγο στα χέρια μας το ζυμάρι.


Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε περίπου μια ώρα να ανέβει.

Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 μακρόστενα ταψάκια που  έχουμε αλείψει με λάδι. Μοιράζουμε τις ελιές στα δυο ταψιά και  ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν οι ελιές στη ζύμη.

Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 220 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει καλό χρώμα το ψωμί.

 

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *