Muffins με αυγό, λουκάνικο, σπανάκι και τυρί. Ιδανικά για πρωινό αλλά και ως ορεκτικό.
Υλικά : (6 muffins)
3 άπαχα λουκάνικα γαλοπούλας
5 ασπράδια αυγών
2 ολόκληρα αυγά
1/4 του φλιτζανιού άπαχο γάλα
1/4 του φλιτζανιού φρέσκο ψιλοκομμένο σπανάκι
1/4 του φλιτζανιού τριμμένο τυρί Cheddar
Αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία:
Βάζετε τον φούρνο να προθερμαίνετε στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μέτριο τηγάνι, σοτάρετε τα λουκάνικα γαλοπούλας σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Τα μαγειρεύετε μέχρι να καφετίσουν. Κατόπιν τα κατεβάζετε από την φωτιά, τα κόβετε σε κομμάτια ενός εκατοστού περίπου και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα ασπράδια των αυγών μαζί με τα αυγά. Στην συνέχεια ρίχνετε το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι, το ψιλοκομμένο σπανάκι και ανακατεύετε ελαφρά.
Λαδώνετε έξι ατομικές αλουμινένιες θήκες για muffins και ρίχνετε το μείγμα με τα αυγά, σε ίσες ποσότητες. Τέλος προσθέτετε το τυρί και τα κομματάκια από τα λουκάνικα.
Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου στον προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι να δείτε ότι έχουν σταθεροποιηθεί στο κέντρο τους.
Σερβίρετε ζεστά.
Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι 3-4 ημέρες και να τα ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων.