Μπορεί ένα burger χωρίς μπιφτέκι να είναι απολαυστικό ; Και όμως μπορεί !!! Δοκιμάστε το συγκεκριμένο, με μανιτάρι και χαλούμι και ίσως αναθεωρήσετε κι εσείς.
Υλικά: (για 4 μπεργκερ)
4 μεγάλα πορτομπέλο μανιτάρια
4 φέτες χαλούμι
4 ψωμάκια μπριος
1 ντομάτα ή σως κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)
ρόκα
1 κουταλιά της σούπας λάδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
Προετοιμασία:
Αρχικά καθαρίζουμε τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας. Γενικά τα μανιτάρια αποφεύγετε να τα καθαρίζετε με νερό ή αν το κάνετε φροντίστε να τα στεγνώσετε καλά, σκουπίζοντας τα αμέσως.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά και τοποθετούμε τα μανιτάρια να σοταριστούν. Τα μανιτάρια θα αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους, κατά διαστήματα αναποδογυρίζετε. Το σοτάρισμα είναι έτοιμο όταν τα μανιτάρια έχουν πάρει ένα σκούρο καστανό-κόκκινο χρώμα και έχουν εξατμιστεί τα υγρά τους. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, ρίχνετε μέσα και το ψιλοκομμένο σκόρδο ανακατεύοντας με μια σπάτουλα για δυο λεπτά περίπου πριν τα κατεβάζετε από την φωτιά. Στο ίδιο τηγάνι θα τηγανίσουμε το χαλούμι, μέχρι να ροδίσει, αφού το έχουμε κόψει σε 4 φέτες που τις έχουμε αλευρώσει καλά και από τις δυο πλευρές. Έχοντας τα μανιτάρια και το χαλούμι έτοιμα, κόβουμε τα ψωμάκια στην μέση, και τοποθετούμε από κάτω προς τα πάνω αρχικά το μανιτάρι αλατίζοντας το, από πάνω το χαλούμι, μια φέτα από ντομάτα κομμένη ροδέλα, την ρόκα και κλείνουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού. Αν θέλετε πραγματικά να το απογειώσετε γευστικά, αντικαταστήστε την ντομάτα με την σως πιπεριάς και φτιάξτε τα δικά σας ψωμάκια μπριος.
Συνοδέψτε το με τηγανιτές πατάτες και καλή σας όρεξη…