Ιδανική σάλτσα για συνοδεία τηγανιτών ψαριών.
Υλικά:
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι ξίδι
3 ώριμες ντομάτες
λίγο δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι
Προετοιμασία:
Πλύνετε, καθαρίστε τις ντομάτες και σε ένα μπολάκι λιώστε τις με τα χέρια σας. Έτσι θα έχετε τον έλεγχο να δημιουργήσετε την ιδανική υφή που θέλετε για την σάλτσα σας, αλλιώς απλά περάστε τις από ένα επεξεργαστή τροφίμων για να τις πολτοποιήσετε.
Αφού έχετε τηγανίσει τα ψάρια, κρατήστε το τηγάνι με το λάδι στο οποίο έχετε κάνει το τηγάνισμα και ρίξτε το αλεύρι για να το καβουρντίσετε. Στην συνέχεια προσθέστε το νερό, το ξίδι, τις λιωμένες ντομάτες τον θρυμματισμένο δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και αφήστε τα να βράσουν μέχρι να δέσουν και να γίνει μια πηχτή σάλτσα.