Υλικά:
1/4 φλ.τσ. λευκό ξύδι
1/4 φλ.τσ. ζάχαρη
1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
2 κ.γ. μαγιονέζα ( προαιρετικά ώστε να έχει πιο κρεμώδη υφή το dressing )
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπόλ βάζουμε το ξύδι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί σχεδόν όλη η ζάχαρη.
Τρίβουμε το κρεμμυδάκι στην λεπτή πλευρά του τρίφτη και το προσθέτουμε στο μπόλ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα των υλικών και προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο, το αλάτι, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και σιγά σιγά το λάδι.