Παραδοσιακή συνταγή από την Επτανησιακή κουζίνα !
Υλικά:
1/2 κιλό φιλέτο από μοσχάρι
5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
120 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1/2 κιλό ντομάτες
1/4 φλ.τσ. τριμμένο κίτρινο τυρί
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1/4 φλ.τσ. λάδι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ τα σκόρδα, τον μαϊντανό, τη φέτα, το τυρί, τη φρυγανιά και 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες.
Παίρνουμε κάθε φέτα και της βάζουμε λίγο από το μείγμα που φτιάξαμε. Τυλίγουμε σε ρολό και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
Βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε τα ρολάκια κρέατος μέχρι να πάρουν χρώμα.
Καθαρίζουμε τις υπόλοιπες ντομάτες και τις ξεφλουδίζουμε. Προσθέτουμε στο φαγητό τις ντομάτες και λίγο νερό ώστε να σκεπαστούν τα ρολά. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.