ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ

Η αγαπημένη σάλτσα των ζυμαρικών και όχι μόνο…

 

Υλικά:

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, μέτριο, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια

1 σέλερι κομμένο σε μικρά κυβάκια

1/4 κ.γ. μαραθόσπορο

1/8 κ.γ. κόκκινο πιπέρι

1 φύλλο δάφνης

2 συσκευασίες ντομάτα στον τρίφτη

1/4 κ.γ. ζάχαρη

αλάτι

1/4 κ.γ. ρίγανη ξερή

1/3 φλ.τσ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

 

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το καρότο και το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε την δάφνη και αποθηκεύουμε σε βαζάκια.

Η σάλτσα μαρινάρα είναι τέλειο συνοδευτικό για τα ζυμαρικά ή την πίτσα, το κοτόπουλο ή ακόμη και τις μελιτζάνες.

Tip: Φτιάχνουμε μεγαλύτερη ποσότητα, την αποθηκεύουμε σε βαζάκια και την καταψύχουμε.

 

Σχετικά άρθρα