ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ

Η αγαπημένη σάλτσα των ζυμαρικών και όχι μόνο…

 

Υλικά:

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, μέτριο, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια

1 σέλερι κομμένο σε μικρά κυβάκια

1/4 κ.γ. μαραθόσπορο

1/8 κ.γ. κόκκινο πιπέρι

1 φύλλο δάφνης

2 συσκευασίες ντομάτα στον τρίφτη

1/4 κ.γ. ζάχαρη

αλάτι

1/4 κ.γ. ρίγανη ξερή

1/3 φλ.τσ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

 

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το καρότο και το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα.


Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε την δάφνη και αποθηκεύουμε σε βαζάκια.

Η σάλτσα μαρινάρα είναι τέλειο συνοδευτικό για τα ζυμαρικά ή την πίτσα, το κοτόπουλο ή ακόμη και τις μελιτζάνες.

Tip: Φτιάχνουμε μεγαλύτερη ποσότητα, την αποθηκεύουμε σε βαζάκια και την καταψύχουμε.

 

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΣΑΛΤΣΕΣ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *