Υλικά:
1 κιλό ψάρι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες ( παλαμίδα, συναγρίδα ή άλλο ψάρι της αρεσκείας σας)
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες ή κυδωνάτες
2 φλ.τσ. λάδι
2 λεμόνια, το χυμό τους
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
μια μεγάλη πρέζα ρίγανη ξερή
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε το ψάρι στο κέντρο του ταψιού και τριγύρω τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το ψάρι και τις πατάτες με τη ρίγανη. Τέλος προσθέτουμε το λάδι, να πάει παντού, και το χυμό απο τα λεμόνια.
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μια ώρα, σε μέτρια θερμοκρασία.